Hamas, Mısır’la İlişkilerini Düzeltiyor

Hamas, Mısır’la İlişkilerini Düzeltiyor

Bazı Hamas liderlerinin Mısır istihbarat servisi yetkilileri ile görüştükleri açıklandı.

 Mısır’daki bir mahkemenin Hamas’ın terör örgütleri listesine alınmasını öngören kararının iptalinden sonra Hamas’la Mısır arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine çalışılıyor.

Filistin el-Yovm, Hamas yetkililerine dayandırdığı haberinde yurt dışındaki bazı Hamas liderlerinin Mısır istihbarat servisi yetkilileriyle iki taraf arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.

Haberde Mısır istihbaratının ilişkilerin iyileştirilmesi için bazı öneriler sunduğu, Hamas liderlerinin ise Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılması ve Mısır’ın Filistin davasında daimi bir müttefik olarak kazanılması çerçevesinde Mısır istihbarat servisinin sunduğu önerilerden bazıların kabul ettiği bildirildi.

Mısır mahkemesinin daha önce Hamas’ın terör örgütleri listesine alınmasını öngören bir kararı iptal etmesi, Hamas tarafından ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde atılmış olumlu bir adım olarak nitelenmişti.

Mısır mahkemesinin iptal kararının ardından el-Halic Online adı bir internet sitesi, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in yakında Mısır’a gideceğini öne sürmüştü.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk da önceki gün Mısır'dan Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugaylarını da terör örgütleri listesinden çıkarmasını istemişti.

YDH