Hamas: Mısır'ın Kararı Siyonizme Hizmettir

Hamas: Mısır'ın Kararı Siyonizme Hizmettir

Hamas Sözcüsü Zuhri: “Hamas, kararı siyasi olarak görüyor ve kabul etmiyor. Bu tehlikeli bir karar, İsrail’den başka kimseye hizmet etmez”

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Mısır‘daki Acil İşler Mahkemesi’nin, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nı “terör örgütü listesine” alınması kararının, “sadece İsrail’e hizmet edeceğini” belirtti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Mısır‘da terör örgütü listesine alınarak ülked faaliyetlerinin yasaklanmasını AA muhabirine değerlendiren Zuhri, “Hamas, kararı siyasi olarak görüyor ve kabul etmiyor. Bu tehlikeli bir karar, İsrail’den başka kimseye hizmet etmez” dedi.

Zuhri, Kassam Tugayları’nın Mısır‘ın içişlerine müdahale ettiğine yönelik hiçbir suçlamayı kabul etmediklerini belirtti.

Mısır‘da 20 Kasım 2014’te Kassam Tugayları’nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde açılan davaya bakan Acil İşler Mahkemesi, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın “terör örgütleri” listesine alınmasına ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına karar vermişti.

Mahkeme kararında, Kassam Tugayları’nın ülkede çok sayıda terör olayına karıştığını öne sürmüştü.

 

Anadolu Ajansı