Hamas: "Mısır Sorumlu!"

Hamas: "Mısır Sorumlu!"

Hamas, Sina’da kaçırılan Filistinli gençlerin hayatından Mısır'ı sorumlu tuttu.

Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Halil El Hayye, iki hafta önce Rafah sınır kapısından çıkış yaptıktan sonra Sina'da silahlı kişiler tarafından kaçırılan 4 Filistinli gencin hayatından Mısır yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Cuma günü Gazze'de kapalı olan Mısır konsolosluğu önünde yapılan gösteriye katılan Hamas lideri El Hayye, yaptığı konuşmada, "Dört Filistinli genç geri getirmedikçe Hamas'ın gözüne uyku girmeyecek. Mısır'dan bu gençlerin durumuyla ilgili bilgi vermesini talep ediyoruz. Kaçırma olayı gayri ahlaki ve insanlık dışı olduğundan herkesin bunu çözmek için çalışması gerekli." açıklamasında bulundu.

Filistinli dört genç 19 Ağustos'ta Rafah Kapısı'ndan kanuni şekilde çıkış yaptıktan sonra otobüsle Kahire'ye doğru yol alırlarken Mısır topraklarında kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Gençleri kaçıranlara da seslenen El Hayye, Hamas hareketinin pusulasını asla Filistin'den çevirmeyeceğini, çabasını işgalciyle gireceği yeni savaşlara hazırlık yapmaya ayırdığını, Hamas hareketinin silahını Kudüs dışında bir yöne yönelteceğini düşünen varsa kesinlikle yanıldığını hatırlattı.

/Filistin Enformasyon Merkezi