Hamas: "Mescid-i Aksa Her Şeyiyle Sadece Müslümanlara Aittir"

Hamas: "Mescid-i Aksa Her Şeyiyle Sadece Müslümanlara Aittir"

Hamas: "Mescid-i Aksa Her Şeyiyle Sadece Müslümanlara Aittir"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'nın sahasıyla, kubbeleriyle, ilim meclisleriyle ve tüm müştemilatıyla sadece Müslümanlara ait olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa'nın tek bir karışından dahi taviz verilmeyeceğini söyledi.

Hamas, işgal güçlerinin Ekim 1990'da Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği, 22 Filistinlinin şehit olduğu ve onlarcasının yaralandığı El-Aksa Katliamı'nın 24'üncü yıldönümü dolayısıyla bir bildiri yayınladı.

İşgal yönetimini Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini hedef alan saldırılarına son vermesi yönünde uyaran Hamas, işgal ordusunun yenilgiyi ve zilleti tattığı "Yenilmiş Ekin" Savaşı'nın işgal güçlerinin ve yerleşimci sürülerinin Kudüs'teki cinayetlerine misilleme olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditler ve Kudüs'ün Yahudileşitirilmesi için yürütülen faaliyetler karşısında Filistin halkının ve direniş gruplarının eli kolu bağlı beklemeyeceğini ifade eden Hamas, Filistin halkının Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için ayağa kalkacağını bildirdi.

Hamas, uzlaşı hükümetinden de Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşı üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini, Kudüs'ü ve kutsal mekanları koruyacak kapsamlı bir strateji benimsemesini istedi.

 

Page Top