Hamas: Mahkeme karar için yetkin Değil

Hamas: Mahkeme karar için yetkin Değil

Hamas hareketinin siyasi liderlerinde Musa Ebu Merzuk, Mısır mahkemesinin verdiği kararı değerlendirdi. Merzuk; Hamas'ı "terör örgütü" olarak niteleyen kararın davasının benzerinin İsrail için de açıldığı, mahkemenin yetkin olmadığını söyleyerek bu davayı

Hamas hareketinin siyasi bürosu başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Mısır mahkemesinin “Hamas terör örgütüdür” kararının siyasi olduğunu, mahkemenin bu kararı almakta yetkin olmadığını söyledi.

Merzuk, Hamasın dava tarafı olmadığı için kendisini savunmayacağını vurguladı.

Ebu Merzuk; İki Mısırlı avukatın Hamas hareketinin, Kassam Tugaylarına karşı açılan tüm davalarda sürekli karşılarına çıktığını , Halid Meşal ve İsmail Heniyye’nin Mısır vatandaşı olmamasına rağmen vatandaşlıktan çıkarılması için dava açtıklarını ve Refah kapısının açılmaması konusunda Binlerce Mısırlı avukatın bu davayı almayı reddettiği halde, bu iki avukat bu davaya da sahip çıktı.

Şaşırtıcı olan konu ise Hamas için açılan davanın benzeri bir dava İsrail için de açılmış olmasına rağmen, mahkemenin dava için yeterli olmadığını söyleyerek İsrail için açılan davayı reddetmiş olması.

Merzuk; Hamas direniş hareketidir. Yönünü, hedeflerini, stratejisini asla değiştirmemiştir” dedi ve şunları ekledi; Hamas hareketine vatanını ve halkını savunması yeter. Hamas,halkını savunmak için büyük üç savaş geçirdi fakat bu halkımızı yıldırmadı. Bu karar Filistin halkına ve direnişine zarar verecektir. Bu karar sadece İsrail’in Mısır ile dostluğunu pekiştirdiğini göstermiyor, bu karar aynı zamanda İsrail’in amaçlarına hizmet ederek onlara Gazze’yi işgal etme cesaretini de sağlıyor.

Yeni Şafak