Hamas Liderlerinden Mahmud Zahhar'dan Mesaj: Hazırız !

Hamas Liderlerinden Mahmud Zahhar'dan Mesaj: Hazırız !

Düşmanın, şartlarını kabul etmekten başka seçeneğinin olmadığını belirten...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Mahmud Ez-Zehhar, Hamas’ın düşmanla savaşmaya hazır olduğunu ve gerçek savaşın belirleyici olması gerektiğini söyledi.

El-Aksa Televizyonuna konuşan Hamas lideri Zehhar “Bu seferki savaş farklıdır. Düşmanın dayattığı bu savaş ancak bizim şartlarımızı kabul etmesiyle duracaktır. İşgalcinin cinayetlerine ve Gazze üzerindeki ambargosuna son vermemiz gerekir. Savaş aylarca devam etse de bunların artık son bulması gerekir.”

Düşmanla savaşmaya hazır olduklarını belirten Zehhar sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha fazla katılımla aylarca sürecek bir savaşa girmeye hazırız. İlgili taraflara Filistin halkının direnişin arkasında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Savaşsa savaşa hazırız. Allah’ın izni ve yardımıyla üstün geleceğiz” dedi.

Özgürlerin Vefası esir takas anlaşmasıyla serbest bırakılan eski esirlerin yeniden tutuklanmalarının Hamas için kırmızıçizgi olduğuna dikkat çeken Zehhar, Hamas’ın razı olmadığı bu meselelere çözüm bulunmadan savaşın durmayacağını ifade etti.

Zehhar, kendilerinin yeni bir sayfa açtığını ve metni kendileri tarafından hazırlanan belgenin altına düşmanın imza atmaktan başka seçeneğinin olmadığını hatırlattı.