Hamas: Liderlerimizin Gözaltına Alınması Bizi Etkilemez

Hamas: Liderlerimizin Gözaltına Alınması Bizi Etkilemez

El-Halil'de Hamas liderlerinin gözaltına alınması hakkında açıklama yatı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'nın El-Halil bölgesinde hareketin bazı ileri gelenlerinin gözaltına alınması üzerine yaptığı açıklamada, liderlerinin gözaltına alınmasının işgal rejiminin planlarına karşı ulusal pusulanın istikametinin düzeltilmesi konusundaki rolünü yerine getirmesine engel olamayacağını dile getirdi. Açıklamada hareketin Filistin seçimlerinin önünde duran engelleri ortadan kaldırma çabalarını da bu amaç için ortaya koyduğu vurgulandı. 

Hamas'ın bugün (12 Aralık Perşembe) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında gözaltıların Filistin iç siyasetini işlemez hale getirme amacına yönelik olduğuna dikkat çekilerek işgal güçlerinin bu amaçla iç siyasette aktif olarak rol alabilecek bazı önemli şahsiyetleri ortadan kaybetmeye çalıştığı vurgulandı. 

Açıklamada bu gözaltıların Hamas'ın ortaya çıkmasının yıldönümü öncesine denk getirilmesinin de tesadüf olmadığı hatırlatılarak her şeye rağmen Hamas'ın azim ve kararlılıkla yoluna devam edeceği vurgulandı. 

İşgal güçleri El-Halil'de bugün düzenledikleri baskınlarda Hamas'ın ileri gelenlerinden  eski Yerel Yönetim Bakanı İsa El-Ca'beri, Filistin Parlamentosu üyesi Muhammed Cemal En-Netişe, Cevad Mahmud Bahr En-Netişe, Mazin Cemal En-Netişe ve Ömer Kavasimi'yi gözaltına almışlardı. 

 


Filistin Enformasyon Merkezi