HAMAS LİDERİNDEN ŞOK AÇIKLAMALAR

HAMAS LİDERİNDEN ŞOK AÇIKLAMALAR

Filistin İslami direniş hareketi HAMAS'ın üst düzey lideri Salih Aruri'den flaş açıklamalar...

Çok önemli açıklamalar yapan Salih Aruri direnişin durumu siyonistlerin planları ve son gelişmelerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

Siyonist rejimin Türkiye'ye yönelik "Hamas liderlerini Türkiye'de barındıyor" suçlamalarının HAMAS ve TÜRKİYE'nin iyi ilişkilerini bozmaya yönelik bir algı operasyonu olduğunu vurgulayan Salih Aruri, siyonist rejimin yaklaşan seçimlere girmeden Gazze'ye yeni bir saldırı planının olduğunu açıklayarak herkesi destek olmaya çağırdı.

Siyonist rejimin bir başka iddiası "el Halil'de terör hücresi çökertildi" haberlerinin de yalan olduğunu belirten lider bu tür haberlerle planlar yapan siyonistlerin oyunlarının bozulmaya devam edeceğini belirtti.

Gazze savaşından sonra Hamas ile ilişkileri geliştirmek isteyen bir çok ülkenin olduğunu belirten Salih Aruri, biz Filistin direnişine destek olmak isteyen herkesle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz dedi.

Filistin direnişine uluslararası düzeyde destek olan tek ülke İran İslam Cumhuriyeti'dir diyen Salih Aruri, İran ile Direnişin ilişkisinin tarihi ve stratejik olduğunu belirtti.

HAMAS'ın asla Suriye ya da bir başka Arap ülkesinin içişlerine karışmadığını vurgulayan lider Aruri, "çatışmalarda taraf olmamak siyasi bir kararımızdır." dedi.

Salih Aruri, Siyonist rejimin Batı Yaka ve Kudüs'deki bireysel eylemleri hesap etmediğini söyleyerek Kudus ayaklanmasını selamlayıp gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Konuşmadan satırbaşları...

Halkımızın bitmek bilmeyen sebat ve direnişi Kudüs'de, Batı Yaka'da ve Gazze'de siyonistlerin kibir duygusunu yerle bir ediyor.

Filistin halkı ve direniş güćleri siyonist rejim yok oluncaya kadar bu mücadalesinden vazgeçmeyecektir.

Halkımızın bitmek tükenmeyen bir enerjisi var. Her yıl Batı Yaka ve Gazze'de siyonistlere karşı büyük fedakarlıklarla direniyorlar.

Tüm Filistin denizden nehire özgürleşinceye kadar direniş devam edecektir, bizim için tek yol vardır o da direniş.

Güvenlik kararından alınacak hiçbir karar direnişi bağlamaz, tüm direniş grupları alınacak bütün kararları reddediyor. Topraklarımız özgürleşinceye kadar önümüzde direnişten başka bir seçenek yok.

Siyonistlere bu topraklarda asla rahat yok. Hiç bir zaman gün yüzü göremeyecekler.

Direnişin elinde siyonist esirler var, Şerefli bir esir anlaşmasıyla esir Filistinlileri de kurtaracağız.

Kaynak: Tevhidhaber.com