Hamas Lideri Meşal: Halep’te Olanlar Ciğerlerimizi Parçalıyor

Hamas Lideri Meşal: Halep’te Olanlar Ciğerlerimizi Parçalıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Filistin davasının ümmetin ana davası olarak kalması için çalıştıklarını belirterek, ...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Filistin davasının ümmetin ana davası olarak kalması için çalıştıklarını belirterek, Halep’te olup bitenlerin ise ciğerlerini parçaladığını, orada akan masum kanın kendilerine acı verdiğini söyledi.
El-Cezire televizyonunda El-Mukabele programına konuk olan Hamas lideri Meşal, Hamas’ın 11 yıl Suriye’de kaldığını, bu süre içinde halkın ve rejimin hareketi kucakladığını, Hamas’ın da çatışmalar başlayınca şiddet ve bölünmeden uzak, her hangi bir tarafa meyletmeden fitili söndürmek için çaba gösterdiğini ifade ederek, “ancak birileri hareketi yanında tutup başka bir tarafa karşı kullanmak isteyince, Suriye halkının kanını akıtmada taraf olmamak için Suriye’yi terk ettik” dedi.
Hamas’ın takip ettiği stratejinin hiçbir zaman değişmediğini bu projenin hayat bulması için eldeki imkânları geliştirdiğini hatırlatan Meşal, 30 yıllık ömründe hareketin hedef ve projesinde kafa karışıklığı yaşamadığını söyledi.
Filistin’de direnişin gerilemesinin arkasındaki sebeplere değinen Meşal “işgalcinin zulüm ve baskılarıyla, bölgesel ve küresel çaptaki komplolar ve direniş konusunda Filistin sahasındaki siyasi ihtilaflar temel nedenlerdir. Bütün bunlara rağmen Hamas bütün Filistin’in özgürlüğüne inandığı gibi, işgalciyi kovmak, Filistin ve Mescidi Aksa’yı özgürleştirmek için direniş ve cihadın da tek çözüm olduğuna inanıyor” dedi.