HAMAS 'la Oyun Oynamayın

HAMAS 'la Oyun Oynamayın

Bu palavralara ve hezeyanlara son verin...

İmad Zekuk / Filistinhaber

“İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ı başkalarından ayıran en önemli özellik bütüncül bir hareket olmasıdır. Şimdiye kadar hep böyle kaldı, böyle kalmaya da devam edecektir.”

Bu sözler, hareket aleyhinde yapılan propagandalar üzerine açıklama yapan Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye’ye aittir. Görünen o ki bu durum birilerinin öfkesine neden olmaktadır. Bunun için hareketin kökünde veya dallarında fesat çıkarmak, hasar vermek ve sarsıntıya neden olmak için fitne tohumlarını ekiyorlar.

Allah’a hamd olsun bütün bu saldırı, tuzak ve hileler şimdiye kadar sonuç vermedi. Çünkü bu hareket öncelikle ilkelerine bağlıdır, ikinci olarak Şura'yı esas alıyor ve üçüncü olarak da liderlerine hürmetkar ve onlara bağlılığını sürdürmektedir.

Bütün bunlara rağmen Hamas’ın düşmanları hareketin temellerini psikolojik savaş metotlarıyla sarsmaya çalışıyorlar. Yorulmadan bu işi sürdürüyorlar. Bazen onların Hamas hareketinin bölündüğüne dair sözleri içerde ve dışarıda seslendirdiklerini görürsün. Bazen de hareketin siyasi ve askeri olarak ikiye ayrıldığını ve bunların olaylara ayrı ayrı yaklaştığını ve farklı değerlendirdiğini, bazen de hareketin içinde şahin ve güvercinlerin olduğunu iddia ettiklerini görür ve duyarsın.

Eldeki verilerle gelişmeler, Hamas hareketini bölmek için çaba gösterenlerin sonunda başarısız kaldıklarını fark etmeleri üzerine bu kez Hamas liderlerini, özellikle de Sayın Halid Meşal’i hedef aldıklarını gösteriyor. Hareketin Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal’e tavır ve tutumları üzerinden saldırmakta, onunla ilgili uydurma haberler yayınlamakta, Doha’da bulunması veya Tahran ziyaretiyle ilgili yalan bilgiler vermektedirler.

Kimi uzmanlara göre hareketin düşmanları bu saldırılarla Sayın Meşal’i hareketin karar mekanizmasının dışına çıkarmak istiyorlar. Hâlbuki bunlar hareketin lideri ve komutanı Halid Meşal’in hareketin siyaset, davet, eğitim, askeri, güvenlik, enformasyon ve kültürel birimleri içinde büyük bir saygı gördüğünü bilmiyorlar.

Bunların Meşal’in Gazze ziyareti konusunda arşive bakmaları yeterlidir. Halid Meşal Gazze’yi ziyaret ettiğinde on binlerce kişi onu karşılamak için yollara düştüğü gibi, bölgedeki Hamas liderleri ve yöneticileri de kendisiyle uzun görüşmeler yaptı ve talimatlarını, görüşlerini, öğütlerini dinledi.

Ey Hamas’ın düşmanları!

Şunu iyi bilin ki, Hamas hareketi başta büyük lider Ebu'l-Velid (Halid Meşal) olmak üzere bütün liderleri etrafında kenetlenmiş durumda.

Bu palavralara ve hezeyanlara son verin. Zehirli medyanıza düşmanca saldırılar için sağladığınız imkanlar işe yaramayacaktır.

Hamas’a veya Halid Meşal’e karşı yapacağınız saldırılar sadece onların duruşlarını, konumlarını, ilkelerini sağlamlaştırıp kökleştirecektir.