"Hamas İsrail’i Sarsacak Büyük Operasyonlara Hazırlanıyor"

"Hamas İsrail’i Sarsacak Büyük Operasyonlara Hazırlanıyor"

Filistinlilerin bireysel eylemleri işgal rejimini sarsıyor...

Kanal-10 televizyonu, dün Tel Aviv ve Batı Yaka’nın güneyinde bulunan Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi'nde Siyonistlere yönelik gerçekleştirilen eylemlerin arından yaptığı değerlendirmede, Filistinli bazı kaynakların işgal rejimine, Hamas’ın İsrail’i sarsacak eylemlere hazırlandığını ilettiklerini belirtti.
 
Filistinli kaynakların isimlerini vermeyen Kanal-10 televizyonu, Hamas’ın şimdiki eylemleri daha da artıracağını ifade etti.

Siyonist işgal askerleriyle, Yahudi yerleşimcilerin günü birlik Mescidi Aksa’yı basmaları, Mescidi Aksa’yı kirletmeleri, camide bulunan Müslümanlara saldırıp onları tartaklamaları, işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan açısından ikiye bölme planları, işgal askerlerinin her tarafta Filistinlilere baskı kurmaları; onları tutuklamaları, evlerini yıkıp, ağır para cezalarına çarptırmaları Filistin halkını işgalcinin yüzüne volkan gibi patlama noktasına getirdi.

Bu sıkıntıyı yakından görenler ve Mescidi Aksa’ya karşı sorumluluk taşıyanlar bireysel eylemlerle işgalcilere karşı tepkilerini ortaya koyuyorlar. Filistinli eylemci; bazen eline geçirdiği bıçak ve taşla, bazen bulduğu bir araçla, bazen de bin bir güçlükle elde ettiği bir tabancayla eylem yapıyor. 

 

fiem