Hamas: İsrail'de Tüm Partiler Aynı

Hamas: İsrail'de Tüm Partiler Aynı

Hamas yönetimi, İsrail’deki seçim sonuçları için "İsrail'deki partilerin ortak noktası Filistin halkının haklarını inkar konusunda hemfikir olmaları" dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, İsrail'de seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından basına yaptığı açıklamada, "İsrail'deki partilerin ortak noktaları Filistin halkının haklarını inkâr ve onlara karşı saldırganlığın devam etmesi. Hamas onların arasında bir fark görmüyor" dedi.
Filistin direnişinin gücünün İsrail’deki partilerin denklemlerini bozmaya yeteceğini söyleyen Ebu Zuhri, tüm İsrailli liderlere, "Gazze'de Filistin direnişi karşısında aldıkları hezimetin ardından tutumlarını yeniden gözden geçirme" uyarısında bulundu.
İsrail'de genel seçimlerde Başbakan Netanyahu liderliğindeki Likud 30 sandalye, Siyonist birlik 24 sandalye kazandı. 
‘Diplomatik mücadelemize devam’
Filistin Yönetimi ise, seçim sonuçlarının ardından, uluslararası camiada başlattığı diplomatik hamleyi devam ettireceğini ve hızlandıracağını duyurdu.
AFP’ye konuşan Filistin baş müzakerecisi Saib Erekat, “Netanyahu’nun hükümeti kuracağı belli. Biz daha önce başlattığımız hamleyi devam ettireceğiz. Hızlı bir şekilde Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurularımızı tamamlayacağız” dedi.
Netanyahu’nun seçim kampanyasındaki vaadlerini yakından takip ettiğini ifade eden Erekat, “Netanyahu, Filistin devletinin kurulmasına müsaade etmeyecek ve gayri meşru Yahudi yerleşimlerini geliştirecek. Uluslararası camianın bu konudaki sorumluluğu Filistin’in işgal altında kalan bir devlet olarak başlattığı diplomatik hamleyi desteklemek ve UCM’ye katılmak için gereken işlemlerinde destek sunmaktır” ifadeleri kullandı.
Al Jazeera, AA ve AFP