Hamas: İsrail Ve ABD ...

Hamas: İsrail Ve ABD ...

Hamas: ABD ve İsrail dünyaya terör ihraç ediyor

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, Kudüs'teki Siyonist rejim tarafından İyad Hellak'ın öldürülmesinin ve zenci bir Amerikan vatandaşı olan "George Floyd" un öldürülmesinin ardından açıklamada bulundu.

Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, "Kudüs'te genç bir kişinin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi ve siyah bir Amerikan vatandaşının öldürülme sahnesi, Tel Aviv ve Washington'un dayandığı nefret, ırkçılık ve aşırılık ideolojisini ve kültürünü yansıtıyor." dedi.

Hamas sözcüsü, "ABD ve İsrail'deki siyasi liderler suçlarını örtüyor ve meşrulaştırıyorlar. Bu iki rejim dünyadaki birçok ülkeye şiddet ve terör ihraç ediyor. Bu durum, Filistin halkının ve bölgedeki birçok ülkenin yaşadığı bir sıkıntıdır." ifadelerini kullandı.

Fevzi Berhum, dünyadaki tüm özgürlük yanlılarını Siyonist rejimin ve ABD'nin ırkçı politikalarını ortaya çıkarmaya ve karşı çıkmaya çağırdı.

Zihinsel engelli 32 yaşındaki Filistinli bir sivil olan İyad Hellak, İsrail güçleri tarafından okula giderken şehit edildi. Rejim askerleri, Kudüs'ün el-Ceviz vadisi bölgesinde yaşayan genç adama, silahı andıran şüpheli bir nesneyi gizleme bahanesiyle ateş ederek şehit etti; ancak herhangi bir silahının olmadığı ortaya çıktı. (Ajanslar)