Hamas: İran’la Nükleer Anlaşmadan Memnunuz

Hamas: İran’la Nükleer Anlaşmadan Memnunuz

Hamas, İran’ın 5+1 grubu ile yaptığı nükleer anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

 

El Kevser televizyon kanalına demeç veren Hamas liderlerinden Mahmud Zahhar, herhangi bir Arap ya da İslam ülkesine müdahaleye son verecek her türlü anlaşmayı memnuniyet verici gördüklerini söyledi.

Varılan anlaşmanın ardından İran ekonomisinin canlanacağını ve iyileşeceğini belirten Zahhar bunun da tüm bölgenin çıkarına olduğunu söyledi ve “Bu anlaşma İran müzakere ekibi açısından son derece önemlidir; çünkü en az zararla sonuca ulaştılar” dedi.

Zahhar uluslararası gözlemcilerin Batılıların hesabına çalıştığını belirterek İran’ın onlara karşı çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 5+1’in İran’la nükleer anlaşma yapmasını engellemek için her şeyi yaptığını, Batı’yı İran’a karşı kışkırttığını ve uluslararası gözlemciler aracılığıyla anlaşmayı başarısız kılmaya çalıştığını belirten Zahhar; ancak İsrail’in 2003’teki gibi müdahale edebilecek durumda olmadığı için bunu başaramadığını söyledi.

İsrail’in kendisine karşı çıkanlara Batılıların gücüyle müdahale etmek istediğini belirten Mahmud Zahhar “İsrail, Batı’dan Hamas’a, direnişe, İran ve Hizbullah’a karşı koymasını istiyor” dedi.