Hamas: İran ve Hizbullah’la olan iyi ilişkilerimizden ötürü bizi eleştirenler susmalı

Hamas: İran ve Hizbullah’la olan iyi ilişkilerimizden ötürü bizi eleştirenler susmalı

Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan “Filistin davasına destek vermek isteyen taraflara bir takım şartlar sunulmasına gerek yoktur. Bu davaya verilecek her türlü desteğin hoşnutlukla karşılanması ve diğer destekçi tarafların da bu destekten rahatsız

Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan “Filistin davasına destek vermek isteyen taraflara bir takım şartlar sunulmasına gerek yoktur. Bu davaya verilecek her türlü desteğin hoşnutlukla karşılanması ve diğer destekçi tarafların da bu destekten rahatsız olmamaları gerekmektedir” dedi. 
Perşembe günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta “Gazze Saldırısından Sonra Filistin Direnişinin Geleceği” Konferansı’na katılan Hamdan “Biz ulusal bir davaya sahibiz ve herkesten destek görmek istiyoruz” ifadesini kullandı. 
Usame Hamdan Hamas’ın son süreçte İran ve Hizbullah’ı karşısına aldığı iddialarını yalanladı.
Filistin davasına tarafsız bir şekilde destek vermek isteyenlerin desteğine açık olduklarını belirten Hamdan “Bizi İran ve Hizbullah’la ilişkilerimizin iyi olması dolayısıyla eleştirenlere düşen yalnızca susmaktır. Biz, bölgesel kriziler karşısında tarafsız bir konumda duruyoruz. Yalnızca Filistin’e yönelik yardımları attırmakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

İslami. A