Hamas: İntifada Kudüs Özgür Olana Kadar Sürecek

Hamas: İntifada Kudüs Özgür Olana Kadar Sürecek

Hamas, işgalciyi Kudüs, Batı Şeria ve bütün Filistin topraklarından silip süpürmeden intifadanın durmayacağını ifade etti.

Hamas, işgalciyi Kudüs, Batı Şeria ve bütün Filistin topraklarından silip süpürmeden intifadanın durmayacağını ifade etti.
 İntifadanın yıldönümü münasebetiyle bugün basın açıklaması yapan Hamas, işgal rejimini tanımayacağını bir kez daha vurguladı.
 Hamas, Kudüs intifadasının yakılan meşalesinin yanık olarak kalacağını, işgalciyi Kudüs, Batı Şeria ve bütün Filistin topraklarından silip süpürmeden durmayacağını; baskı, terör ve kuşatmanın bu halkı asla korkutamayacağını bildirdi.
 Hamas açıklamasında hem kendilerinin hem de Filistin halkının işgalciyi defetmek ve gasp edilen hakkı geri almak için direnme hakkına sahip olduklarını kaydetti.
 Hamas, Kadın ve erkek şehitlerin ruhlarını selamlayarak 'Onlar, halklarına baskı yapmakla uğraşan aciz yöneticilere sahip ümmetin iftiharıdır. Onlar, Allah’ın zafer ve yeryüzünde iktidar sözünü verdiği Allah’ın muzaffer askerleridir' ifadelerinde bulundu.
 Hamas açıklamasında Oslo yönetimiyle işgal rejimi arasında devam eden güvenlik koordinasyonunu ve Mahmud Abbas’ın Peres’in cenaze törenine iştirak etmesini kınadı.
 Mücahitlerin intifada fitilini ateşledikleri Itamar eylemine de değinen Hamas, mücahitlerin Ekim ayında yaptıkları bu eylemle Siyonist askerlerle Yahudi yerleşimcilere Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme düşüncesinde vazgeçmeleri için güçlü bir mesaj verdiklerini ifade etti.
 Hamas yaptığı açıklamanın devamında Mescidi Aksa ile ilgili tavrını bir kez daha hatırlatarak 'Mescidi Aksa ve Kudüs kirlenmeyi ve bölünmeyi asla kabul etmez. Siyonist gaspçıların kirli ayak izlerini ancak kan temizler. Filistin halkının Batı Şeria, Kudüs, Gazze ve 1948 topraklarında gösterdikleri fedakârlıklar en güzel kahramanlık tablolarıdır' açıklamasında bulundu.