Hamas: İmanımız En Büyük Silahımız!

Hamas: İmanımız En Büyük Silahımız!

Hamas hareketi tarafından yapılan açıklamada bedeli ne olursa olsun direniş yolundan asla vazgeçilmeyeceği ifade edildi.

2008-09 Furkan Savaşı zaferinin yıldönümü münasebetiyle Hamas hareketinden yapılan açıklamada Filistin davası gereğince ortaya konulan hedeflerin hepsi gerçekleştirilene kadar, bedeli her ne olursa olsun şehidlerin yolunun sürdürüleceği ve direnişten yana olan tutumun devam ettirileceği belirtildi.

Hamas, Siyonist işgalci devletle devam ettirilen barış görüşmeleri sürecini bir kez daha reddederek bu konudaki duruşunu netleştirdi ve Filistin halkının hiç kimseye kendi adlarına mandaterlerle müzakere etme hakkı vermediğini vurguladı. Bu nedenle de Filistin halkının, Filistin Yönetimi’yle Siyonist rejim arasında yapılacak herhangi bir antlaşma ile bağlı olmadığının altını çizdi.

Hamas’tan yapılan açıklamanın devamında “(Furkan savaşı esnasında) Siyonist düşman, Hamas’ın başını çektiği direniş iradesini kırmak istedi, fakat sadakatli halkımızın buna cevabı çok net oldu, ‘Bedeli her ne olursa olsun vatanımızı terk etmeyeceğiz ya da direnişi bırakmayacağız’” denildi.

Ayrıca Hamas’ın açıklamasında, “Siyonistler açısından başarısızlıkla sonuçlanan Furkan savaşı, Siyonist düşmanın yenilgiyi tatmasından sonra kuyruklarını sürüye sürüye Gazze’den uzaklaşmalarını sağlayarak çağın efsanesi oldu. Ayrıca halkımızın sarsılmaz imanının onların tanklarından, savaş uçaklarından ve uluslararası alanda yasaklanmış silahlarından çok daha güçlü olduğunu kanıtladı” denildi.

Hamas hareketinin açıklamasının sonunda ise “Hamas, direniş kuvvetleriyle birlikte, abluka altındaki Filistin halkının yüzlerinde bahar çiçekleri açtırmaya devam edecektir ve günler geçtikçe de bunun nedeninin Filistin halkının ve ulusunun kalbindeki sağlam köklere bağlı olduğu kanıtlanmış olacaktır. Düşmanlarımız, bu hareketi ya da kuvvetleri ortadan kaldırmak, direniş ve bağımsızlık yolundan caydırmak için fazlasıyla zayıf bir konumdadır” denilerek bu konudaki kararlı duruşun bir kez daha altı çizildi.


isra haber