Hamas : Hizbullah ile Neredeyse Her Gün Temastayız

Hamas : Hizbullah ile Neredeyse Her Gün Temastayız

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar Lübnan el-Meyadin TV'ye verdiği röportajda Siyonist İsrail Rejimi'ne net mesajlar vererek Hamas'ın kapasitesini genişlettiğini ifade etti.

amas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar Lübnan el-Meyadin TV'ye açıklamalarda bulundu.


Mayıs ayının sonlarında el-Meyadin'de yayınlanan programda Sinvar, Hamas'ın askeri kapasitesini geliştirdiğini kaydetti.


Hamas lideri Sinvar, Hizbullah ile neredeyse her gün temas halinde olduklarını belirtirken İran'ın da Kassam Tugayları'na ciddi manada destekte bulunduğunu aktardı.


Sinvar, İran'ın İzzeddin el-Kassam ve diğer direniş gruplarına büyük miktarda finans, teçhizat ve uzmanlık desteği sağladığını açıkladı.


Medya Şafak'ın aktardığına göre Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar, "İsrail, Gazze'ye saldırırsa 2014, 2012, 2009 ve 2008'deki Gazze saldırılarında görmediği cinsten sürprizlere tanık olacak mı?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:


"Kesinlikle. Buna hiç şüphe yok.


Gazze Şeridi'ndeki direnişimiz Allah'ın inayeti ve El-Kassam Tugayları ve direnişin diğer fraksiyonlarına İsrail saldırısından önce ve özellikle sonrasında çokça para, araç, uzman sağlayan başta ve İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere ümmetimizin sadık ve özgür insanlarının yardımıyla kapasitesini çok geliştirdi. İran bize pek çok kaynak ayırdı ve bu durum kapasitemizi geliştirmemize imkân verdi.


Hizbullah'taki kardeşlerimizle de mükemmel ilişkilerimiz var. İlişkilerimiz azami ölçüde gelişti. Birlikte çalışıyor ve koordinasyonda bulunuyoruz, neredeyse her gün temastayız. İlişkilerimiz en iyi evresindedir.Benzer bir şekilde İran İslam Cumhuriyeti, Kasım Süleymani ve İslam Devrimi Muhafızları Ordusu içerisindeki diğer kardeşlerle ilişkilerimiz de çok güçlü ve sıcak."