Hamas Hazırlıklara Başladı

Hamas Hazırlıklara Başladı

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) 29. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için faaliyetleri başlattı

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) 29. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için faaliyetleri başlattı. Bu yılın kutlamalarının sosyal medya üzerinde de etkili olması için yoğun çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla twitter üzerinden hamas 29 başlığıyla taglar açan hareket mesaj gönderimlerinin de başlatılmasını istedi.

Hamas, 29. yıl kutlama çalışmalarının açılışını hareketin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in Gazze'nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde bulunan evinden başlattı.

Burada 29. yıl kutlama çalışmalarının başlatılması münasebetiyle bir konuşma yapan Hamas'ın resmî sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas'ın Filistin'in ulusal direnişinde ve cihadında belirgin bir istasyon oluşturduğunu dile getirdi.

Açılış programında Şeyh Ahmed Yasin'in yol arkadaşı ve hareketin kurucuları arasında yer alan Ebu Hazim Yazuri başta olmak üzere hareketin bir çok ileri geleni bulundu. Ayrıca muhtelif direniş gruplarının ileri gelenleri de açılış törenlerine katıldılar.

Kutlama törenlerinin açılışı vesilesiyle yapılan açıklamalarda hareketin Filistin toprağına, Kudüs'e, şehitlere, Filistin halkının dünyanın değişik bölgelerindeki sabırlı mensuplarına ve bu arada 1948'de işgal edilmiş bölgede, Batı Yaka'da ve Gazze'de yer alan Filistinlilere ahdini yenilediği vurgulandı.

Hamas'ın kuruluşunun 29. yılı münasebetiyle kutlama çalışmaları muhtelif etkinliklerle ve sosyal faaliyetlerle devam edecek. Bu faaliyetler hareketin kuruluşunu ilan ettiği günün yıl dönümüne denk gelen günde de çok geniş çaplı kutlama törenleriyle zirveye tırmandırılacak.

fiem