Hamas Hareketi, Geçici Konutlar Tahsis Etti

Hamas Hareketi, Geçici Konutlar Tahsis Etti

Hamas son günlerde yaşanan kar, yağmur ve sel felaketi boyunca Gazze halkının en büyük yardımcısıydı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Cibaliya El-Beled bölgesinde geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi'ni etkisi altına alan alçak hava basıncı ve soğuk hava dalgasından zarar görenler için geçici konutlar tahsis etti.
 
Hamas Hareketi liderlerinden Faik En-Naug, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas'ın  selden zarar gören ve En-Nakab Okulu'nda geçici olarak barınanlar için evleri onarılana kadar alternatif ikametgahlar ve konutlar hazırladığını ifade etti.
 
Hamas Hareketi'nin ilk günden itibaren halkın yardımına koştuğunu ve evleri su basan vatandaşları evlerinden tahliye ettiğini belirten En-Naug, geçici olarak okula yerleştirilen ailelerin her türlü ihtiyaçlarının da karşılandığını söyledi.
 
Yardım ve kurtarma faaliyetleri için acil durum komitesi oluşturduklarını bildiren En-Naug, soğuk havadan ve yağmur sularından zarar gören aileler için camilerde yardım topladıklarını, bakanlıklarla, resmi kurumlarla ve yardım kuruluşlarıyla iletişime geçtiklerini belirtti.
 
İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti'nin halka hizmet için gösterdiği çabaları da öven En-Naug, hükümetin halkın yanında yer aldığını ve çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.
 
Bu arada evleri zarar gördüğü için En-Nakab Okulu'na 140 ailenin yerleştirildiği ve kadın, erkek ve çocuk toplam 760 kişinin geçici olarak okulda kaldığı ifade edildi.