Hamas: "Gösterilere Müdahalenin Amacı Esirlere Halk Desteğini Engellemek"

Hamas: "Gösterilere Müdahalenin Amacı Esirlere Halk Desteğini Engellemek"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da düzenlenen esirlere destek gösterilerine şiddet kullanarak müdahale etmesinin, esirlere destek faaliyetlerinin başarısız olmasını sağlamayı amaçladığını söyledi

 
 
Filistin Enformasyon Merkezi
 

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da düzenlenen esirlere destek gösterilerine şiddet kullanarak müdahale etmesinin, esirlere destek faaliyetlerinin başarısız olmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, esirlere destek gösterilerine yapılan saldırıların Batı Yaka'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonunun çirkin rolünün kanıtı ve işgal rejimi başbakanının Hamas'a karşı harekete geçme çağrısına acilen verilmiş olumlu cevap olduğunu bildirdi.

Batı Yaka güvenlik güçleri, Ramallah ve El-Biyre kentleri ile Batı Yaka'nın birçok bölgesinde düzenlenen esirlere destek gösterilerine şiddet kullanarak müdahale etti. Gösterilere katılanları darp eden, yerlerde sürükleyen güvenlik güçleri birçok göstericiyi de gözaltına aldı.

İşgal zindanlarında idari hapis cezası uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başlayan esirlere destek için düzenlenen gösterilere müdahale eden Batı Yaka güvenlik birimlerinin saldırısına maruz kalanlar arasında esir aileleri, kadınlar, milletvekilleri Şeyh Hasan Yusuf ve Fethi El-Kar'avi ile Nablus'taki Hamas liderlerinden Nezih Ebu Avn'ın da olduğu ifade edildi.

FİEM

Page Top