Hamas gazeteleri Batı Şeria'da dağıtılmaya başlandı

Hamas gazeteleri Batı Şeria'da dağıtılmaya başlandı

Filistin'de varılan uzlaşmadan sonra Hamas'a yakın gazeteler yedi yıl aradan sonra Batı Şeria'da dağıtılmaya başlandı

Hamas ve El Fetih arasında başlatılan uzlaşma süreci ilk meyvelerini vermeye başladı. Hamas’a yakınlığı ile bilinen gazeteler 7 yıl sonra ilk kez Batı Şeria’da da dağıtılmaya başlandı. Bu bağlamda Filistin Gazetesi Batı Şeria’da basılarak tüm Filistin’de ve Kudüs’te dağıtıldı.

Hamas’a yakın gazeteler olarak bilinen Risale ve İstiklal Gazetelerinin de önümüzdeki günlerde basım ve dağıtımının bütün Batı Şeria’da başlayacağı belirtildi.

Hamas da El Hayat, El Eyyam ve El Kuds gazetelerinin basımı ve bütün Gazze topraklarında dağıtımına izin verecek.

El Arabiya televizyonu internet sitesi Filistin halkının yaşanan gelişmeden son derece memnun olduğunun yapılan kamuoyu araştırmalarından anlaşıldığını yazdı. Araştırma sonuçlarına göre El Fetih ve Hamas arasında varılan uzlaşma maddelerinin uygulanmaya başlanması halk tarafından destekleniyor.

Uzmanlar bu gelişmenin iki taraf arasındaki uzlaşma ümitlerini yeşerten ve tarafların bir birine karşı güvenini tazeleyen bir gelişme olduğunu öngörüyor.

İki taraf arasındaki uzlaşma sürecinin hızlanmasında Mısır’da Sisi yönetiminin Gazze’ye karşı tehditlerinin de etkili olabileceği konuşuluyor.