Hamas: Filistin Yönetimi Siyonistlere İstihbarat Veriyor

Hamas: Filistin Yönetimi Siyonistlere İstihbarat Veriyor

HAMAS liderlerinden Salah El Berdevil katıldığı bir televizyon programında Filistin yönetimine şok bir suçlama yöneltti...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin Yönetimi istihbarat biriminin işgal rejimine bilgi sunduğuna dair ellerinde kesin kanıtlar bulunduğunu ifade ederek, söz konusu bilgilerin işgal güçlerince son savaşta bazı şahsiyetlere suikast düzenlemekte ve evlerini yıkmakta kullanıldığını bildirdi.
 
El-Berdevil, El-Aksa kanalında bu akşam (3 Şubat Salı) yayınlanan "Mileffat" (Dosyalar) programında yaptığı açıklamada, "Filistin Yönetimi Başkanı'na bağlı istihbarat biriminin son savaş sırasında işgal güçlerine bilgi verdiğine ve bu bilgilerin onlarca kişinin şehadetine yol açtığına dair elimizde kesin kanıtlar ve belgeler var" dedi.
 
"Şoke edici" olarak nitelediği belgelerin işgal rejimine evler ve bazı mekanlar hakkında bilgi verildiğine işaret ettiğini, Hamas ve Fetih hareketleri liderleriyle Kudüs Müfrezeleri üyeleri hakkında bilgiler içeren yazışmalar bulunduğunu söyledi.
 
İşgal rejimine verilen bilgilerin evlerin ve kurumların işgal ordusu tarafından hedef alınmasına ve onlarca kişinin ölmesine neden olduğunu kaydeden El-Berdevil, söz konusu belgelerin Gazze'yi ziyaret etmesi beklenen Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed'e ve diğer grupların temsilcilerine sunulacağını ifade etti.
 
Filistin Yönetimi istihbaratının işgal güçlerine verdiği bilgilerin Fetih liderlerinden ve ailelerinden bazılarının da şehit olmasına neden olduğunu belirten El-Berdevil, gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi için belgeleri kamuoyuyla da paylaşacaklarını bildirdi.

Fiem