Hamas Evlerin Yüzde 80'ini Yeniden İnşa Etti

Hamas Evlerin Yüzde 80'ini Yeniden İnşa Etti

Heniyye Hükümeti ağır şekilde uygulanan ablukaya rağmen yeniden imar konusunda büyük başarı sağladı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti, işgal güçlerinin 2008 ve 2012'de Gazze Şeridi'ne açtığı savaşlarda yıkılan evlerin büyük çoğunluğunun yeniden inşasının ve onarımının yapıldığını açıkladı.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, Filistin Hükümeti Enformasyon Ofisi tarafından Gazze'deki ofisinde bugün (30 Mart Pazar) düzenlenen "Yetkiliyle Buluşma" programına katıldı.

Gazze Şeridi'ne 2008'de açılan birinci savaş ve 2012'de açılan ikinci savaş sırasında işgal güçleri tarafından tamamen yıkılan evlerin yüzde 80'inin bakanlık tarafından yeniden inşa edildiğini bildiren Serhan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın iskan projeleri, yol projeleri ve Katar'ın finanse ettiği projelerin yanında işgal güçlerince yıkılan evlerin yeniden inşası ve onarımı çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade etti.

İslam Kalkınma Bankası'nın finansmanıyla 600 fakirin evini onarma projesi olduğunu belirten Serhan, Haceru'd-Diyk bölgesinde de Kuveyt tarafından finanse edilen ve fakirler için inşa edilecek 240 ev projesi olduğunu söyledi.