Hamas: “Etkinliğimizin Engellenmesi İşgalciyle Abbas’ın Ortak Cinayetidir”

Hamas: “Etkinliğimizin Engellenmesi İşgalciyle Abbas’ın Ortak Cinayetidir”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Abbasa..

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Abbas’a bağlı güçlerin hareketin Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde düzenlemek istediği kuruluş yıldönümü etkinliğini engelleme cinayeti işleyen işgalciyle yan yana durmak, bu konuda ona katkı sağlamak ve işlediği cinayete ortak olmakla suçladı.

Hamas hareketi dünkü gelişmelerle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Hamas, “Etkinliğin engellenmek istenmesi, etkinliğe katılmak isteyenlerin önüne engeller çıkarılması ve geri gönderilmeleri Filistin halkında büyük bir öfkeye neden oldu. Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini durduklarını söylemesinden sonra işgal güçleriyle aynı safta yer alıp engelleme işine karışmaları tepkileri daha da artırdı” dedi.

Hamas’ın etkinli yapacağı Vasaya Er-Resul Okulu çevresinde dün işgal güçleriyle Hamas mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Etkinliğin yapılacağı alanı basıp platformu dağıtan işgal güçleri Abbas güçleriyle birlikte etkinliği başarısız kılmak için ellerinden geleni yaptılar.