Hamas: Direnişin Silahı En Temiz Silahtır

Hamas: Direnişin Silahı En Temiz Silahtır

Filistinli grupların askeri kanatlarının halkı işgalcilere karşı koruduğunu belirten Hamas liderlerinden Bedran: “Filistinli direniş gruplarının silahı en temiz silah” dedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Hüsam Bedran, Filistinli grupların silahlı kanatlarının Filistin projesini savunduğunu ve işgal güçlerine karşı Filistin halkını koruduğunu söyledi. 

Bedran, bu sabah (16 Ağustos Perşembe) sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, Filistinli grupların askeri kanatlarının Filistin halkının tümüne ait olduğunu ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin aktardığına göre Hamas lideri, Filistinli direniş gruplarının silahının "en temiz ve en pak silah" olduğuna işaret etti. "Binlerce şehit, gazi ve esir veren direnişçiler bizden her türlü saygıyı ve takdiri hak ediyorlar" diyen Bedran, işgalcilerin sadece onları dikkate alarak hesaplarını bin kez gözden geçirdiklerini belirtti.

Hamas lideri Hüsam Bedran'ın bu açıklaması, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu ve Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed'in "Kahire'de şu an yaşanan müzakere değil anlaşmanın ilanı için düzenlenen bir festival" şeklindeki yorumunun ardından geldi. 

Anlaşmaya tüm grupların katılmadığını söyleyen El-Ahmed, Kahire'deki görüşmelerde daha önce adını dahi duymadıkları grupların olduğunu ileri sürdü.