Hamas: Direnişi Terk Etmeyeceğiz

Hamas: Direnişi Terk Etmeyeceğiz

Filistin İntifadası'nın yıldönümünde Hamas, tüm Filistinli grupları işgalci düşmana karşı tek cephede durmaya ve düşmanın komplolarına karşı koymaya çağırdı.

Hamas Hareketi, Filistin İntifadası'nın yıldönümünde bir bildiri yayınlayarak, her kök ve kuşaktan tüm Filistinlilerin katıldığı Taş İntifadasında Filistin halkının kahramanca bir destan kaydettiğini açıkladı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Filistin intifadası işgalci rejime yıldırım gibi düştü ve bu rejimin tüm hayallerini kırdı ve tüm dünyaya Filistinlilerin teslim olmayı kabul etmediğini kanıtladı.

Milletimiz, Filistin halkının topraklarında kökleri olduğunu ve ulusal kimliğine bağlı olduklarını kanıtlamak için Taş İntifadası'nda büyük fedakarlıklarda bulundu.

Filistin halkı teslim olmayı ve yenilgiyi kabul etmediklerini ve ulusal duruşlarını bozma ve yok etme girişimlerine karşı durduklarını kanıtladı.

Bugün Filistin meselesinin karşı karşıya olduğu tehlikeler, Batı Şeria'da her gün yasadışı yerleşkeleri genişleten ve vadileri ve diğer Filistin topraklarını ilhak etmek için komplolar kuran işgalci Siyonist rejim olan tek bir düşmana karşı çabaları ve silahları birleştirmeyi gerektiriyor.

Siyonist rejim, Mescid-i Aksa'ya saldırarak, bu kutsal mekânın Yahudileştirilmesi ve parçalanması olmak üzere yeni gerçekleri ve en kirli komploları empoze etme çabası içindedir.’

Hamas Hareketi bildirinin devamında, İntifada şehitlerini ve tüm Filistinli şehitleri ve vatanlarının özgürlüğü için canlarını feda edenleri, şehit ve gazilerin aileleri ile evlerinden ve topraklarından sürülen herkesi saygıyla andı.

Hamas Hareketi aynı zamanda, Filistin halkını Kudüs, Batı Şeria ve diğer Filistin topraklarındaki direniş ve istikrarlarından ötürü ve ayrıca Filistin halkıyla birlikte komplolara karşı mücadele eden kamplardaki tüm mültecileri takdir etti.

Hamas’ın bildirisinde ayrıca şu ifadeler yer aldı: ‘Tüm şekilleriyle, hukuki ve stratejik bir seçenek olan direniş seçeneğini vurguluyoruz ve onu asla bırakmayacağız, işgalci düşmanın denklemlerini yenip, topraklarımızı ve esirlerimizi kurtarana kadar direnişten vazgeçmeyeceğiz.

Uzlaşmaya dayalı olarak, Filistin halkının birliği ve ulusal proje, önceliklerimizdendir ve işgalci düşmanla mücadele ve onun projelerini yenmek ancak tüm Filistinli gruplar ve ulusal güçler arasındaki tam bir birlik ile mümkündür.’

İlk Filistin İntifadası veya Taş İntifadası 8 Aralık 1987'de başladı ve 1993 Madrid Konferansı'na kadar devam etti.  (Ajanslar)