Hamas: Charlie Hebdo Yürüyüşüne Katılan Müslümanlara Büyük Bir Tokat Attı

Hamas: Charlie Hebdo Yürüyüşüne Katılan Müslümanlara Büyük Bir Tokat Attı

Peygamber Efendimiz'e hakaret karikatürlerinin yeniden yayınlanmasını kınayan İzzet Reşşak...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Fransız Charlie Hebdo gazetesinin yeniden Peygamber Efendimiz'e hakaret karikatürleri yayınlamasını şiddetle kınadı.

Er-Reşak, gazetenin bu yaptığının çirkin bir davranış ve tüm dünyadaki Müslümanlara hakaret olduğunu söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Er-Reşak, Arap ve Müslüman liderlerin katıldığı Paris'teki yürüyüşte beşeriyete hidayet yolunu gösteren Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve sellem'e hakaret içeren karikatürlerin taşınmasının ve Charlie Hebdo gazetesinin yeniden Hz. Peygamber'e hakaret eden karikatürler yayınlamasının yürüyüşe katılan Arap ve Müslüman liderlere atılmış güçlü bir tokat olduğunu ifade etti. Er-Reşak, Müslüman liderlerin Paris yürüyüşüne katılmalarını da düşmemeleri gereken bir hata olarak niteledi.

Arap ve Müslüman liderlerin Paris'teki Charlie Hebdo'ya destek yürüyüşüne katılmasından ilk yararlananın İslam'a ve İslam Peygamberi'ne hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren gazetenin bizzat kendisi olduğunu kaydeden Er-Reşak, "İşte gazete bugün kendisine verilen desteği fırsat bilerek, karşısında ciddi bir tavır görmeden Müslümanların kutsallarıyla ve simge isimleriyle alay etmeyi sürdürüyor" dedi.

Hamas lideri, Peygamber Efendimiz'e hakaretin tüm semavi dinlere yöneltilmiş bir hakaret ve ırkçı bir davranış olduğunu, düşünce ve ifade özgürlüğüyle alakası olmadığını söyledi.