Hamas: Çatışmalar Bırakılmalı, Aksa İçin Birlik Olunmalı

Hamas: Çatışmalar Bırakılmalı, Aksa İçin Birlik Olunmalı

Filistin direniş hareketlerinden Hamas, islam ümmetine çağrı yaptı...

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonistlerin Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerini şiddetle kınayarak, ihlallerin sistematik olarak gerçekleştirildiğini ve Mescid-i Aksa'yı ilk aşamada ikiye bölme planının bir parçası olduğunu söyledi.

 

Hamas bugün (16 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinlileri ve Müslümanları Mescid-i Aksa'yı savunmak ve Kudüs kentinin kimliğini değiştirmeyi hedefleyen planları boşa çıkarmak üzere harekete geçmeye davet etti.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının her türlü iç ve dış sorundan daha öncelikli olduğunu belirten Hamas, İslam ülkelerine çatışmaları bir yana bırakarak Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için birlik olma çağrısında bulundu.

 

Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmanın ümmeti ve akidesini savunmak anlamına geldiğini ifade eden Hamas, savaşın sonunda hakkın ve adaletin zulme ve işgal rejiminin terörüne karşı galip geleceğini bildirdi.

 

İşgal yönetiminin bölgedeki sorunları ve İslam ülkelerinin kendi problemleriyle meşgul olmasını fırsat bildiğini söyleyen Hamas, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulmasının en kısa yolunun direniş olduğunu ifade etti.