Hamas  Bıçaklama Eylemini Tebrik Etti

Hamas Bıçaklama Eylemini Tebrik Etti

Hamas Selfit'te gerçekleştirilen bıçaklama eylemini tebrik etti ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün Batı Şeria'nın Selfit kentindeki bir Yahudi yerleşkesinin yakınlarında gerçekleştirilen ve İsrailli bir güvenlik görevlisinin öldüğü bıçaklama eylemini tebrik etti.

Hamas sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, "Hamas hareketi bu başarılı feda eylemini kutlar, eylemcilere ve Batı Şeria'daki tüm devrimci ve direnişçilere selamet diler" ifadelerinde bulundu.

Batı Şeria'da başarılı eylemlerin çeşitli bölgeleri dolaştığını söyleyen El-Kanua, Nablus'ta ateş açma eylemi ve Cenin'de silahlı çatışma gerçekleştirildiğini, dün de Selfit'te bir yerleşimcinin öldüğü bıçaklama eyleminin yapıldığını ifade etti.

Batı Şeria'nın Selfit vilayeti arazileri üzerinde kurulu Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün akşam bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan Yahudi yerleşimci kısa süre sonra öldü.

İşgal rejimi Kanal 14 televizyonu, güvenlik görevlisi olarak çalışan Yahudi yerleşimcinin Ariel Yahudi Yerleşkesi yakında bıçaklandıktan kısa süre sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

İşgal rejimi medyasında yayınlanan görüntülere göre, sırtında çanta taşıyan bir genç sakince ilerleyerek Yahudi yerleşimciye yaklaştı ve yerleşimciyi bıçakladı.

Görüntülerde Yahudi yerleşimcinin gençten kaçmaya çalıştığı fakat gencin yerleşimciyi yakalayarak bıçakladığı, daha sonra olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

İşgal rejimi kaynakları, saldırıda ölen 30 yaşındaki yerleşimcinin Har Brakha Yahudi Yerleşkesi sakini bir haham olduğunu, vücudunun üst yanından birkaç kez bıçaklandığını söyledi.

Kaynaklar, eylemci gencin iki elinde de bıçak taşıdığını, olay yerinden uzaklaşırken bir işgal askerinin kendisini fark ederek aracıyla çarptığını, gencin ayağa kalkarak kaçtığını, işgal askerinin ikinci kez çarpmasına rağmen gencin yeniden kalkıp olay yerinden uzaklaştığını belirtti.

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi