Hamas: ABD Yönetimi Nefret Söylemini Destekliyor

Hamas: ABD Yönetimi Nefret Söylemini Destekliyor

Amerikan yönetiminin nefret söylemini desteklediğini belirten Hamas Yeni Zelanda’da Camileri Hedef Alan Terör Saldırısını Kınadı


İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu sabah (15 Mart Cuma) Yeni Zelanda’da iki camiye gerçekleştirilen ve Müslüman cemaatten 50 kişinin şehit olduğu terör saldırısını şiddetle kınadı.

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Yeni Zelanda’daki saldırının terörün dinin ve vatanının olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Bildiride, terörün mevcut Amerikan yönetimi gibi kin ve nefret söylemini destekleyen ve yayanların inandığı bir akide olduğu belirtildi.

Filistin halkının terörden en çok çeken halk olduğunu kaydeden Hamas, birkaç gün önce İbrahim El-Halil Camii’nde gerçekleştirilen katliamın 25’inci yıldönümünün anıldığına işaret etti.

Hamas, Yeni Zelanda’daki terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

Yeni Zelanda hükümetinden suçlulara ve arkasındakilere en ağır cezaların verilmesini isteyen Hamas, uluslararası kurumları saldırıyı kınamaya ve nefret kültürünün yayılmasıyla mücadeleye davet etti.