Hamas: ABD mutabakatı engellemeye çalıştı

Hamas: ABD mutabakatı engellemeye çalıştı

Hamas yöneticilerinden Ebu Merzuk, AND'nin El Fetih ile vardıkları mutabakatın başarılı olması için çaba gösterdiğini söyledi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Fetih ile varılan milli mutabakatı başarısızlığa uğratmak için çaba gösterdiğini söyledi.

Gazze'de akademisyenlerle buluşan Ebu Merzuk, İsrail ve Washington'un Hamas ile uzlaşı sağlanmasından hoşnut olmadıklarını ifade ederek, "Filistinli gruplar, uzlaşının önündeki engelleri kaldırmak için çok uğraştı" dedi.

Hamas ve Fetih'in ayrılık sürecini bitireceğine inandığını vurgulayan Ebu Merzuk, Filistin'in kurumları gözden geçirilmesi ve yeni anayasa hazırlanması hususunda çalışacak kurucu meclise ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Filistin'de Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.