Hamas, 27. yılını kutladı

Hamas, 27. yılını kutladı

Gazze'de Hamas'ın 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenlendi, Hamas'ın ürettiği İHA'lar sergilendi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de tören düzenlendi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, askeri geçit töreninin yanı sıra yerel imkanlarla üretilen ve "Ebabil 1" adı verilen İnsansız Hava Aracı (İHA) ile son İsrail saldırılarında kullanılan "M75" ve "R160" füzeleri sergilendi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, törende yaptığı konuşmada, Gazze'nin yeniden imar edilmesi sürecinin ağırdan alınmasının Filistin halkının sabrını zorladığını söyledi.

Ebu Ubeyde, "Son saldırıların izlerinin tümüyle silinmemesi ve Gazze'deki ambargonun devam etmesi durumunda İsrail'e karşı yeni bir öfke dalgası patlak verebilir" dedi.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular konusuna da değinen Ebu Ubeyde, "İsrail'in değil bizim karar vereceğimiz bir vakitte tutuklularımızı özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu sadece zaman meselesi" ifadelerini kullandı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "her savaşta gücünü daha da artırdığını" savunan Ebu Ubeyde, "İsrail ordusuna daha fazlasına sahip olduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu.

Kassam Tugaylarından daha önce törene ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail'e askeri geçit törenini "dikkatle takip etmesi" çağrısı yapılmıştı.