Hamaney:‘Filistinlileri silahlandırın’

Hamaney:‘Filistinlileri silahlandırın’

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, İslam ülkelerine İsrail’e karşı Hamas’ı silahlandırma çağrısı yaptı. Hamaney, ‘kuduz köpek’ olarak tanımladığı İsrail’in Gazze’de yaptığının ise ‘soykırım’ olduğunu söyledi.

7 Temmuz’dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar yüzlercesi çocuk 1130 Filistinli şehid edildi.

Ali Hamaney, Ramazan Bayramı dolayısıyla Tahran’da yaptığı konuşmada, AB ve ABD’yi de eleştirerek onların bütün çabalarının Filistinli savaşçıların savaşma kapasitelerini düşürmeye yönelik olduğunu söyledi. İsrail ile ilgili ise Hamaney, “Bu kuduz köpek, bu aç gözlü kurt masum insanlara saldırdı. İnsanlık buna tepki göstermeli. Bu bir soykırımdır, tarihi bir felakettir” dedi.

Hamaney, “İsrail gece-gündüz masum insanları öldürüyorken bu kadın, erkek ve çocuklar kendilerini savunmaya çalışıyor. Şimdi Amerikalılar ve Avrupalılar Filistinlilerden silahlarını da teslim etmelerini istiyor ki İsrail onları hiçbir dirençle karşılaşmadan yok etsin. Herkes, kimin imkanı varsa, özellikle İslam dünyasında, Filistinlileri silahlandırmak için ellerinden geleni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 7 Temmuz’da başladığı Gazze saldırılarında yüzlercesi çocuk 1130 Filistinli şehid edildi. İsrail saldırılarının en büyük kurbanları ise çocuklar. İsrail en son 29 Temmuz gecesi Gazze'nin batısında yer alan Şati Mülteci Kampı'ndaki çocuk parkını vurdu, sekiz çocuğu öldürdü.

Türkiye ve Katar’ın öncülüğünde ateşkes sağlamak ve Gazze'deki İsrail kuşatmasını kaldırmak için başlatılan diplomatik girişimlerse henüz bir sonuç vermedi.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters