Hamaney'den ABD'ye Uyarı

Hamaney'den ABD'ye Uyarı

İran Dini Lideri hamaney, ülkesinni tehditlerin gölgesindeki müzakereleri kabul etmeyeceğini söyledi.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD makamlarının İran'a yönelik askeri seçeneklerin masada olduğu yönündeki açıklamaları konusunda, “İran halkı tehdit gölgesinde müzakereyi kabul etmez” sözleriyle uyardı.

Hamaney, öğretmen haftası nedeniyle ülke genelinden bir grup öğretmeni kabulünde yaptığı konuşmada, “İran halkının ve İslam rejiminin heybeti korunmalıdır. Son günlerde ABD'nin resmi makamlarından iki kişi askeri tehdidi tekrarladı. Tehdit altında müzakere etmenin ne gibi bir anlamı olabilir? İran halkı tehdit gölgesinde müzakere etmeyi kabul etmez” dedi.

ABD'nin nükleer müzakereye ihtiyacı olduğunu dile getiren Hamaney, “ABD, nükleer müzakerelere bizden daha az ihtiyaç duymuyor ki İran'ı müzakere masasına çektik bu nedenle de isteklerimizi dayatabiliriz diyebilsin” ifadesini kullandı.

Hamaney İranlı müzakere heyetine de “Müzakere heyetimiz gidip temel çizgiler çerçevesinde müzakere edebilir ancak dayatma, küçümseme ve tehdide asla katlanmasınlar” diye konuştu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Batılı nükleer müzakere taraflarını, "İran'a karşı küstahlık etmeleri halinde ihtiyaç duydukları oranda uranyum zenginleştirmeye devam etmekle" tehdit etmişti.