Hamaney: Şii ve Sünniler...

Hamaney: Şii ve Sünniler...

İran Dini Lideri Seyyid Ali Hmaney'den açıklama...

ABD ve koalisyon ülkelerinin Tekfirci teröristlere yönelik harekatının gerçekçi olmadığını belirten Seyyid Ali Hamaney, Yangına ateş taşımak istemeyenler uğursuz ABD ve İngiltere'nin kendi eliyle oluşturmuş oldukları IŞİD bahanesine kanıp onlara yardım etmemeli.

Hamaney, Müslüman ülkeler ve liderlerine çağrıda bulunarak gerçek düşmanların eliyle bir harekata girişmek "düşmanın ekmeğine yağ sürmektir" ifadelerini kullandı.

Hamaney konuşmasının devamında "Şii'ler ve Sünni'ler birbirlerinin duygularını kışkırtıcı ve tahrik edici provokatif açıklamalarla düşmana yardımcı olmamalı ve kutsallıklara karşı saygısızlık yapmamalı" ifadelerini kullandı.

Ayetullah Hamaney son olarak "35 yıldır düşmanlarının İran'a karşı hiçbirşey yapamadıklarını belirterek, düşman başarısızlığının ardından özelde İngiltere genel de ise tüm düşmanların Şii ve Sünni müslümanların arasına ayrılık tohumları ekerek dikkat saptırmaya çalıştılar" dedi. Hamaney Ortadoğu'da ki islami uyanış ve İran'a karşı IŞİD ve el Kaide'nin kurularak sahneye çıkarıldığını belirtirken, Bu tehlikelerin şimdi onları destekleyen ve kuranların başının belası olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tevhidhaber