Hamaney: Muhatabımız Bölgedeki Ülkelerdir

Hamaney: Muhatabımız Bölgedeki Ülkelerdir

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Tahran yönetiminin Ortadoğu’daki varlıkları hususunda ABD ya da Avrupa’yla müzakere masasına oturmayacağını söyledi.

ran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Tahran yönetiminin Ortadoğu’daki varlıkları hususunda ABD ya da Avrupa’yla müzakere masasına oturmayacağını vurguladı. Bu hususta muhataplarının yalnızca bölgedeki diğer ülkeler olduğunu ifade etti. 

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakanı Theresa May, Amerika’nın İran konusundaki endişelerini paylaştıklarını ifade etmişti. 

Tahran yönetimi ise Ortadoğu’daki varlığı ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşma arasında herhangi bir bağ olmadığını, Ortadoğu’daki gerilimin arkasında Suud, İsrail ve ABD’nin yer aldığını belirtti.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi ise, İran karşısındaki bu ortak tavra cevaben “İngiltere’nin İran karşısında böyle bir tavrı benimseyip ardından Yemen’de savaş ve insanlık suçu işleyen Suud’un yanında yer alması şaşırtıcı…” ifadelerini kullandı.  

İngiltere ve Amerika’nın Suud’a askeri ve siyasi alanda verdiği desteğin bölgenin güvenliği açısından tehdit anlamına geldiğini ifade eden Kasımi “İngiltere geçici ekonomik çıkarları uğruna uluslararası barış ve güvenliği harcamamalı ve Suud’a savaşı ve Yemen’de akan kanı durdurması için baskı yapmalıdır” şeklinde konuştu

 

Ajanslar