Hamaney Karabağ Hakkında Ne Dedi ?

Hamaney Karabağ Hakkında Ne Dedi ?

İslam İnkılabı Reheberi İmam Hamaney’in açıklamaları İran İslam Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ’a bakışını açık bir şekilde ortaya koymakta.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ savaşının yeniden başladığı bu günlerde emperyalist, faşist güçler ve maşaları savaşın asıl sorumlularını bırakıp, İran İslam Cumhuriyeti’nin Ermenistan’a silah sağladığı yardım ettiği iftiralarını atarak, İran İslam Cumhuriyeti’ne saldırarak Azerbaycan halkı ve İran İslam Cumhuriyeti arasında tefrika salmayı hedeflemekteler oysaki İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri yaptıkları açıklamalarda Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan Cumhuriyeti toprağı olduğu ve buranın Ermeniler tarafından işgal edildiği açık bir şekilde beyan edilmekte.

Yine ilk baştan beri Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşta İranlı Generallerin ve askerlerin Azerbaycan askerlerini eğittiği ve Ermenistan’a karşı cephede savaştığı görüntüler ve belgelerle kamuoyuna sunulmaktadır.

İslam İnkılabı Reheberi İmam Hamanei’nin de beyanatları da İran İslam Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ’a bakışını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.  

İmam Hamanei’nin Dağlık Karabağ hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Sözde uygar Avrupa'nın kalbinde Saraybosna'daki Müslümanlara yönelik kanlı ve acımasız baskı ve Dağlık Karabağ ve Kafkas bölgesindeki iç savaşlar, ABD rejim liderlerinin İslam'a ve İslami sisteme duyduğu derin ve bitmez tükenmez nefretin acı ve üzücü kanıtıdır.

07.06.1992

Ermenistan hükümeti ve Dağlık Karabağ Ermenileri bu bölgedeki Müslümanlara baskı yapıyor ve biz, Ermenistan hükümetinin desteklediği Dağlık Karabağ Ermenilerinin son zamanlardaki eylemlerini kınıyor ve ülkemizdeki Ermenilerin o bölgedeki Ermenilerin davranışlarını kınamalarını bekliyoruz.

27.07.1993

En trajik örnekler dünyanın şu anki durumunda bulunabilir. Sırpların zulmü ve saldırganlığı ve Hırvatların Bosna Hersekli Müslümanlara zulmü ve Ermenistan hükümetinin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne karşı defalarca saldırıları bunun örnekleridir ve hiç şüphesiz büyük güçler çeşitli sebeplerle bu acı ve üzücü olaylarının günahına ortaktır.

03.01.1994

Bugün eski Yugoslavya'daki felaketler hakkında konuştum, ama hepsi bu kadar değil, bu yakınlarda Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bu bölgesindeki Müslümanların Dağlık Karabağ'da başına gelenler de aynı bu felaketler gibidir.

20.04.1994

Azerbaycan Cumhuriyeti halkı Ermenilerin saldırısına uğradı ve bu olayda işgalci olan Ermeni hükümetidir… İran hükümeti de geçmişte bu saldırıyı düzenlediği için Ermeni hükümetini kınamışlardır ve bu dayatılan savaşın hak cephesinin zaferiyle bir an önce bitmesini umut ediyoruz.

09.05.2002