Hamaney: Devrim Prensiplerinden Taviz Yok

Hamaney: Devrim Prensiplerinden Taviz Yok

Nükleer anlaşmaları sevinçle karşılayan İranlılara sert tepki gösteren Hamaney, anlaşmanın dış politikalarını etkilemeyeceğini, devrim prensiplerinden taviz verilmeyeceğini söyledi

İran İslam İnkılabı lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Ruhani'yi nükleer anlaşma konusunda uyardı. Hamaney, müzakerelere katılan altı dünya liderinden 'bazılarının' güvenilmez olduğunu söyledi.
 
Nükleer anlaşma sonrası İranlıların bazıları, sokaklarda "kahrolsun hiç kimse, yaşasın hayat" sloganları atmıştı. Sloganlara tepki gösteren Hamaney, Amerika'ya ve İsrail'e ölüm sloganları attı.  
 
Nükleer anlaşmanın kabulü için hukuksal bir sürecin olduğunu hatırlatan Hamaney, "politikacılardan bu konu üzerinde durmalarını ve ulusal çıkarlar doğrultusunda karar vermelerini istedim. İran'ın güvenlik ve devrim prensiplerinden geri adım atmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 
 
İran- ABD ilişkilerine değinen Hamaney, "kibirli Amerikan politikalarına karşı tavrımız değişmeyecek. İran'ın ortadoğu politikaları ABD ile tezat içinde. Nükleer uzlaşı üzerinden dış politikamızı müzakere konusu haline getirmeyeceğiz" ifadesini kullandı.
 Kaynak : Dünyabülteni