Hamanei'den "Direniş Ekonomisi" Vurgusu

Hamanei'den "Direniş Ekonomisi" Vurgusu

İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, direniş ekonomisi siyasetlerinin büyük bir ciddiyetle uygulanması halinde mevcut sorunun büyük bir kısmının aşılacağının altını çizdi

Hamanei, Hasan Ruhani, meclis başkanı Laricani ve yargı başkanı Cevad Amoli Laricani'yi kabulünde direniş ekonomisinin çok kapsamlı  olduğunu belirterek,  bunun uygulanmasının da aynı şekilde  kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

Ekonomi meselesinin çok önemli olduğunu ve ekonomiden dolayı meydana gelen  olumsuzlukların ve sıkıntıların da  ülkenin en önemli sorunu  olduğunu belirten İslam inkılabı rehberi, direniş ekonomisi siyasetlerinin büyük bir ciddiyetle uygulanması halinde mevcut sorunun büyük bir kısmının aşılacağının altını çizdi.

İslam inkılabı rehberi, toplantının amacının direniş ekonomisi için yeni siyasetler belirlemek  olduğunu ifade ederken, "cumhurbaşkanlığı, yargı ve meclis bu konudaki vazifelerini belirleyerek, onları büyük bir kararlılıkla uygulamalı ve takip etmelidir" dedi.

Direniş ekonomisinin uygulanmasında bazı kanunların engel teşkil etmesi halinde bu kanunların dikkatle silinebileceği ve gerekirse yeni kanunların çıkarılabileceğini belirten Ayetullah Hamanei, bu işi yapacak kişilerin inkılapçı düşüncelere sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi bu siyasetlerin uygulanmasında, üç güç arasındaki uyum ve işbirliği gerekliliğine de dikkat çekerek, bunun için gerekli zeminin hazır olduğunu belirtti.

Sözkonusu toplantıda, cumhurbaşkanı Ruhani de, bakanlar kurulunun  bütün üyelerinin direniş ekonomisinin hayata geçirilmesi için hazır olduklarını belirtirken, İran meclis başkanı Laricani de,  meclisin direniş ekonomisi konusunda  her türlü işbirliğini yapacağını ama  yargı, yasama ve yürütme arasında işbirliğinin de  çok önemli olduğunu söyledi.

İran yargı gücü başkanı Cevad Amoli Laricani de, direniş ekonomisi,  iktisadi alanda fesatla  mücadelede çok önemli bir siyaset olarak niteledi.

 

mha