Hamanei: "Hazırlıklı Olun!"

Hamanei: "Hazırlıklı Olun!"

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Hatem-ül Enbiya Hava Savunma Karargahı komutanlarını kabul etti.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Hatem-ül Enbiya Hava Savunma Karargahı komutanlarını kabul etti.

Ayetullah Hamanei, görevli komutanların ülke savunmasındaki sorumluluklarına ilişkin olarak, "Her türlü tehdide karşı koymak için, sürekli hazırlık düzeyinizi ve seçeneklerinizi geliştirin" ifadesini kullandı. 

Hatemül Enbiya Hava Savunma Karargahı'nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle gerçekleşen bu ziyarette, Ayetullah Hamanei, sözkonusu karargahın komutanları ile yetkililerinin faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerini bildirerek "Hava Savunma Savaşının misyonu, savunmasız noktaları ve düşmanın bütün stratejilerini tanıyıp ve bu stratejilere karşı koymak için somut çözüm ve planlar tasarlamaktır" diye konuştu.

"Bilimsel ve askeri kurumlarla iletişimi pekiştirerek mevcut olanakları en iyi şekilde kullanmaya çalışın ve her türlü tehdide karşı seçeneklerinizi artırıp çeşitlendirmek için çaba gösterin" diyerek komutanlara hitap eden Ayetullah Hamanei, "Bütün sivil ve askeri yetkililer halkın güveninin kıymetini iyice değerlendirmeli ve kendi sorumluluklarını yerine getirmekle bu güvenin karşılığını vermeliler" dedi.

Hatemül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı Tuğgeneral Ferzad İsmaili ise, komutanlığını yaptığı karargahın Ayetullah Hamanei'nin öneri ve buyruklarını hayata geçirmek için hazır olduğunu belirtti.

/İRNA