Hamanei: Askeri hazırlık seviyemizi arttırarak stratejik planlamalar yapmalıyız

Hamanei: Askeri hazırlık seviyemizi arttırarak stratejik planlamalar yapmalıyız

Ayetullah Hameney, Deniz Kuvvetleri komutanları ile yaptığı görüşmede, "Kuran’ın bizler için verdiği en büyük ders bizlerin güçlü iman ve direniş anlayışına inanmamız. O'na göre hareket edersek çok az malzeme ve imkanla çok büyük gözüken düşmanı yenmemiz

Ayetullah Hameney, dün İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri komutanları ve yetkililerini kabul etti.
Fedakarlık için kararlılık ve hazırlılık ruhunu artan bir şekilde takviye edilmesi zaruretine vurgu yapan Hamaney, "Kuran’ın bizler için verdiği en büyük ders bizlerin güçlü iman ve direniş anlayışına inanmamız. O'na göre hareket edersek çok az malzeme ve imkanla çok büyük gözüken düşmanı yenmemiz mümkün olur" dedi.
İran'ın geniş su sınırlarına ve düşmanın bu havzada büyük yatırım yapmış olduğuna dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, İran silahlı kuvvetlerinin, siyasi hesapları dikkate almadan, her daim hazırlık seviyelerini arttırmaları ve kendi boşluklarını, ayrıca düşmanın zayıf yönleri ve imkanlarını tespit ederek, stratejik planlama yapmaları gerektiğini belirtti.
Barış dönemlerinin İran silahlı kuvvetleri için bilim ve kalkınma alanlarında hizmet ve caydırıcılık gücüne güç katmak için değerli bir fırsat olduğunun altını çizen Ayetullah Seyyid Ali Hameney, İran'ın Güney ve Güney Doğusunda yer alan Mekran sahillerini kalkındırma konusunun önemli ve esaslı bir mesele olduğunu, bu bağlamda hükümetle işbirliği içinde, artan bir hızla gerekli planlamaların takip edilmesi gerektiğini beyan etti.

Kaynak: İRNA