Halil el Hayye 27.Kuruluş Yıldönümü'nde Konuştu

Halil el Hayye 27.Kuruluş Yıldönümü'nde Konuştu

Halil el-Hayye: "İşgalcinin Dünyadan Sakladığını Biz Açığa Çıkaracağız"...

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Halil el-Hayye bugün Hamas'ın kuruluşunun 27. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törenlerdeki askerî gösteri vesilesiyle yaptığı konuşmada tüm direniş gruplarının katılımıyla direnişi Filistin'in her tarafında canlandıracaklarını söyledi.

Dr. el-Hayye, Hamas'ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın askerî gösterisi münasebetiyle yaptığı konuşmasında Gazze'nin zaferler üretmeye devam edeceğini, direnişin bir kalesi olarak kalacağını ve Filistin'in tümü işgalden kurtarılıncaya kadar roketler rampası konumunda olacağını söyledi.

İşgal rejiminin son saldırısı esnasında işgal güçlerine karşı mücahitlerin gerçekleştirdiği başarılı operasyonların görüntülerinin yayınlanmasına da değinen Halil el-Hayye, siyonist düşmanın dünyadan gizlemeye çalıştığı birtakım gerçekleri kendilerinin açığa çıkarabileceklerini ve böylece işgalcilerin kafalarının karışabileceğini ifade etti.

Hamas'ın ilkelerine bağlılığı konusunda da çizgisini koruduğuna dikkat çeken el-Hayye, Filistin'in bir İslâm toprağı olduğu, bir bütün olduğu ve yurtlarından çıkarılan tüm Filistinliler yeniden yurtlarına dönünceye kadar da mücadelenin sürmesi gerektiği ilkelerini tavizsiz bir şekilde koruduklarını hatırlattı.

Vatanlarından zorla çıkarılan mültecilerin yurtlarına dönüşü konusu üzerinde özellikle duran el-Hayye, bu konuda işgalcilerle herhangi bir pazarlığa oturulmasına itiraz ettiklerini vurgulayarak, işgalcilerin o toprakların sahiplerini zorla çıkardıkları gibi kendilerinin de gasp ettikleri topraklardan aşağılanmış bir şekilde çıkmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

 

 

fiem