Halid Meşal'in Ziyareti Meyve Vermeye Başladı!

Halid Meşal'in Ziyareti Meyve Vermeye Başladı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Filistin ile ilgili Risale gazetesine açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas'a yakın Risale gazetesine demeç verdi.

Aktay, Gazze'de ablukanın kaldırılması, sınır kapılarının açılması ve İsrail'le anlaşmaya varılmasını içeren geniş kapsamlı bir anlaşmaya doğru gidildiğini açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in Ankara ziyaretinde İsrail'le ateşkes konusunda istişareler yapıldığını belirten Aktay, Türkiye'nin Gazze konusunda yeni taahhütlerde bulunduğunu söyledi.

Habere göre, Risale gazetesinde yarın yayımlanacak söyleşisinde Aktay, Hamas liderinin Türkiye ziyaretinde çok sayıda meselenin ele alındığını; Mavi Marmara gemisi konusundaki anlaşmazlıklarla ilgili Türkiye-İsrail görüşmelerinin ve Hamas'la İsrail arasındaki ateşkes çabalarının görüşülen önemli konular arasında yer aldığını açıkladı.

Mavi Marmara konusunda Türkiye ile İsrail arasında ilerlemeler kaydedildiğini belirten Aktay, önümüzdeki dönemde bu konuda bir çözüme varılmasının beklendiğini de belirtti.

Geçtiğimiz hafta, İsrail'le Hamas arasında Gazze'de bir deniz güzergahı açılması karşılığında 5-7 yıllık bir ateşkes yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı yönünde haberler yayımlanmış fakat resmi bir açıklama yapılmamıştı.

/YDH