Halid Meşal'den Açıklama

Halid Meşal'den Açıklama

Meşal: “İşgalciyle Pazarlık Tecrübemize Güvenin”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal rejimi daha önce imzalanan anlaşmalara bağlı kalmadıkça yeni esir takasında bulunmayacaklarını söyledi.

Dün akşam Gazze’deki Etyaf radyosundan Özgürlerin Vefası'yla özgürleştirilen ve yeniden gözaltına alınan esirlere seslenen Meşal, “Şu konuda müsterih olun. Sizler özgürlüğünüze kavuşup evinize dönmeden ve işgal rejimi daha önce verdiği taahhütlerini yerine getirmeden düşmanla yeni bir esir takası anlaşması olmayacak” dedi.

Esirler meselesinin bütün Filistinlileri bir araya getirdiğini belirten ve çok yakında özgürlüğe kavuşacakları müjdesini veren Hamas lideri Meşal şunları söyledi: “Pazarlıklar konusunda kardeşlerinizin tecrübesine güvenin. Ayrıntılarıyla uğraşmayın. Düşmanı sizi serbest bırakmaya zorlayacak çabalarımızı artıracağız. Hamas esirler dosyasını öncelikli dosya biliyor.”

Filistinli esirleri anmak, hatırlamak,  sorunlarına çözüm bulmak ve zindanlardaki çilelerine dikkat çekmek için belirlenen 17 Nisan tarihi, bize şu an itibariyle Siyonist işgal rejimi zindanlarında 24’ü kadın, 230’u çocuk ve 13’ü milletvekili olmak üzere 6500 Filistinli esir olduğunu bir kez daha hatırlattı.