Halid Meşal: İran’ın desteği Hamas’ın gelişiminde çok etkili oldu

Halid Meşal: İran’ın desteği Hamas’ın gelişiminde çok etkili oldu

Meşal, Pazar günü İran’ın IRNN haber ajansına verdiği röportajında örgütünün geçen yıllar içersinde İslam Cumhuriyeti ile geliştirdiği iyi ilişkilerin faydasını gördüğünü belirtti.

amas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal Filistin direniş hareketinin İran ilişkilerini överek İslam Cumhuriyeti'nin desteğinin Hamas'ın gelişimine yardım ettiğini söyledi.

 

Meşal, Pazar günü İran'ın IRNN haber ajansına verdiği röportajında örgütünün geçen yıllar içersinde İslam Cumhuriyeti ile geliştirdiği iyi ilişkilerin faydasını gördüğünü belirtti.

 

Hamas lideri İran'ın finansal ve askeri desteğinin Gazze'deki örgütlerinin elde ettiği başarılarda çok etkili bir rol oynadığını vurguladı ve ekledi: “Tahran ve Hamas arasında Suriye krizi de dâhil olmak üzere bazı meselelerde bir kısım farklılıklar olmakla birlikte bu konular iki tarafın Filistin davasındaki işbirliğine hiçbir zarar veremez.”

 

Meşal, İslam Ümmeti içersinde Filistin davası üzerinde vahdet çağrısında bulunarak Hamas'ın tüm Müslüman ülkeler, özellikle de İran ile yakın ilişkiler kurulmasına vurguda bulunduğunu kaydetti.

 

Halid Meşal İran halkına da Filistin halkının yanında durduğu için teşekkür etti ve tüm Müslüman devletlerin İsrail'in Siyonist rejiminin yarattığı tehditler karşısında farklılıklarını bir tarafa bırakarak birleşmelerine dair umudunu dile getirdi.

 

Meşal 11 Ağustos'ta da Hamas'ın aralarındaki bazı farklılıklara rağmen Tel Aviv rejimi karşısında İran ve Hizbullah ile birlikte olduğunu söylemişti.

 

Temmuz ayında ise İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ülkesinin Hamas'a verdiği desteği doğrulayarak Tahran'ın “en zor şartlar altında dahi” Filistin hareketiyle “en güçlü ilişkilerini” sürdürdüğünün altını çizmişti.

Medya Şafak