Halid Meşal Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla Görüştü

Halid Meşal Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla Görüştü

Halid Meşal Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla Görüştü

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ile telefon görüşmesi yaptı.

 

Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile dün akşam (22 Ağustos Cumartesi) görüşen Hamas lideri Halid Meşal'in Zuma ile işgal güçlerinin Gazze’ye karşı sürdürdüğü savaş, ateşkes için yapılan görüşmeler, Filistin halkının özgürlük hakkı, sınır kapılarının açılması gibi konuları görüştüğü belirtildi.

 

Halid Meşal, Filistin halkına ve haklı davasına her türlü desteği veren Güney Afrika yönetimiyle halkına teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Diğer taraftan Filistin sahasındaki gelişmeleri Hamas liderinden dinleyen Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma, Filistin halkına ve mücadelesine her türlü desteği verdiklerini, bu konuda Filistin halkının yanında olduklarını ve haklı taleplerini desteklediklerini belirterek, işgal güçlerinin Gazze’ye karşı sürdürdüğü vahşi savaşı durdurmak için de ellerinden gelen çabayı göstermekten geri durmadıklarını ifade etti.

 

Uzun yıllar beyazların ırkçı baskılarına maruz kalan ve yıllarca süren mücadelenin ardından ancak yönetimde söz sahibi olabilen Güney Afrika halkı ve yönetimi Filistin halkına ve mücadelesine destek veriyor.