Halep'te Şiddetli Çatışmalar

Halep'te Şiddetli Çatışmalar

Halep'i kuşatan muhalif gruplarla rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

uriye'nin Halep kentindeki Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birliklerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı saha komutanlarından Ebu Eyhem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birliklerin, kentin batı kesimlerinde yer alan Yeni Halep Mahallesi çevresinde rejim güçleriyle çatıştığını söyledi.

Yeni Halep Mahallesi ile Bilimsel Araştırmalar Merkezi arasında muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktaran Eyhem, "İki taraf da Yeni Halep Mahallesi'nin batı kesimlerinde birbirine ağır silahlarla saldırıyor. Muhalif birlikler, Yeni Halep'in batı kesimlerini almak için yeni bir saldırı başlattı. Burası çatışmalardan dolayı boş kalmış, şimdi bu boşluğu muhalifler doldurmak istiyor" dedi.

İki farklı operasyon merkezinden yönetilen muhalif birlikler, kentin kuzeyindeki Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nin büyük bir bölümü ile kentin batı kesimlerinde yer alan Bilimsel Araştırmalar Merkezi'nin bulunduğu bölgenin denetimini geçen ay sağlamıştı.

Dünya Bülteni