Halep'e Yine Varil Bombası

Halep'e Yine Varil Bombası

Rejim güçlerinin Halep'in Muyesara, Karm Tahan bölgesi ile Etarib beldesine "varil bombalarıyla" saldırması sonucu 22 kişi öldü...

Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerin Halep kentinde muhaliflerin denetimindeki farklı bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucu 22 kişinin öldüğü bildirildi.

Halep'te hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esad güçlerine ait heliopterlerin Halep'in Muyesara, Karm Tahan bölgesi ile Etarib beldesine "varil bombalarıyla" saldırması sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 22 kişinin öldüğü ve çok sayıda da kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu arada Halep'teki saldırıyı  ve ölü sayısına ilişkin verileri doğrulayan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nin (LCC) açıklamasında da varil bombalarının infilak etmesi üzerine çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Saldırı bölgelerinde yıkılan evlerin enkazında halkın ölü ve yaralıları kendi imkanlarıyla çıkartmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, yaralıların kaldırıldığı sahra hastanelerinde acil tıbbi malzeme ve kana ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Açıklamada, Esad güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'in Daret Azze, Muvasalat, Kadi Askeri  ve Şear bölgelerine saldırılar düzenlediği vurgulandı.

LCC Halep medya sorulusu Ahmed Muhammed Ali, "Rejim açık havayı fırsat bilerek Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere varil bombasıyla saldırıyor. Savaş uçaklarının saldırdığı bölgelerden halk kaçmaya başlıyor" diye konuştu.

SNHR: "CENEVRE 2 KONFERANSI'NIN BAŞLADIĞI GÜNDEN BU YANA 285 KİŞİ ÖLDÜ"

Öte yanda Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Cenevre 2 Konferansı'nın başladığı günden bu yana rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil bombası, roket ve füzelerle" saldırması sonucunda 46'sı çocuk, 37'si kadın olmak üzere 285 kişinin öldüğü belirtildi.

Esad güçlerinin işkencesi sonucunda da 62 kişinin hayatını kaybettiği dile getirilen açıklamada, SNHR'in 6 gün boyunca rejimin saldırılarında ölenleri, çektiği video ve fotoğraflarla belgelediği vurgulandı.