Hakkı Karadayı Hatırlamıyorum Dedi

Hakkı Karadayı Hatırlamıyorum Dedi

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor

Duruşmaya davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın çapraz sorgusu sona erdi. Sorguda Çevik Bir ve Çetin Doğan, Karadayı’ya BÇG’yı belgelerini hatırlattı ama Karadayı BÇG belgelerini hatırlamadığını iddia etti.

Davanın 49. duruşmasına Karadayı’nın savunmasının alınması ile devam edildi. Çevik Bir müdafi Vefa Toklu, Karadayı’ya, “O dönemde 5 Mayıs 1997 tarihli BÇG bilgi ihtiyaçları konulu belgeyi size arz ettiler mi?” sorusunu yöneltti. Karadayı soruya, “Bunların hepsini hatırlamamız mümkün değil” şeklinde cevap verdi. Çetin Doğan’ın, “Genelkurmay Başkanı’na BÇG başkanı hakkında detaylı bilgi sahibi olmadı dediler ama genel bilgi sahibi olduğunu çıkardım. Doğru mu? Aramızda geçen biz bu dönemde hiçbir zaman mütedeyyin inanların yaşamlarına asla müdahalemiz olmamıştır. Dini siyasi alanda istismar edenlerle mücadele edeceğiz. Bu mealde bir konuşmayı hatırladınız mı?” sorusuna ise Karadayı, “Hatırlamıyorum” dedi. Karadayı, Çevik Bir’in “İddianamenin 242. sayfasında darbeleri araştırma komisyonundan 3 belge gönderiliyor. Bu belgelerin ikincisinde sayın komutan BÇG’nın kurulduğunu ve çalışmalara başladığını ifade diyor. Bu belgeyi hatırlıyor mu?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Hatırlamıyorum. Darbeleri araştırma komisyonuna kendim başvurdum.” Karadayı, Vural Avar’ın “Genelkurmay İkinci Başkanı’na bazen vekâlet ediyordum.

BÇG elemanları size geldiler ve BÇG elemanlarının size BÇG hakkında bilgi verdiklerini hatırlıyor musunuz?” sorusuna ise yine “Hatırlamıyorum” cevabını verdi. Avar bunun üzerine Karadayı’ya, "Ama bunlardan birinin tanığı benim” dedi.